ضرورت تسریع در مقاومسازی بافت فرسوده و روستایی منطقه زلزلهزده کاشمر
در یک سال گذشته تعداد ۱۲ زلزله اطراف شهر کاشمر آمده است که بزرگترین آن در تاریخ ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ با بزرگای ۵ با عمق ۹ کیلومتر رخ داد که متاسفانه منجر به فوت ۴ نفر و خرابیهای گسترده به خصوص در روستاهای غرب کاشمر شد . در آن زلزله بافت فرسوده شهر کاشمر و همچنین بسیاری مراکز آموزشی آسیب دید .
به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، رییس شبکه ملی شتابنگاری جزئیاتی از زلزله کاشمر با بزرگی ۴.۳ را تشریح کرد و بر تسریع در مقاومسازی و بهسازی بافت فرسوده و روستایی منطقه کاشمر ، خراسان رضوی به دلیل تداوم وقوع زمینلرزه تاکید کرد .
محمد پورمحمد شاهوار جزئیات زلزله امروز ۲۴ آبان ساعت ۵ و ۲۵ دقیقه را تشریح کرد و گفت : زلزله با بزرگای ۴.۳ ، با شتاب ۵۴ سانتی متر بر مجذور ثانیه در کاشمر و ۴۹ سانتی متر بر مجذور ثانیه در ریوش به ثبت رسیده است . این زلزله بر روی گسل درونه که جزو مهمترین و یکی از طویل ترین گسل های ایران است رخ داد .
رییس شبکه ملی شتابنگاری با بیان اینکه گسل درونه سابقه رویدادهای زلزلههای متعدد تاریخی بزرگ را دارد ، توضیح داد : در یک سال گذشته تعداد ۱۲ زلزله اطراف شهر کاشمر آمده است که بزرگترین آن در تاریخ ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ با بزرگای ۵ با عمق ۹ کیلومتر رخ داد که متاسفانه منجر به فوت ۴ نفر و خرابیهای گسترده به خصوص در روستاهای غرب کاشمر شد . در آن زلزله بافت فرسوده شهر کاشمر و همچنین بسیاری مراکز آموزشی آسیب دید .
وی تصریح کرد : با توجه به تداوم زمین لرزهها و عمق کم لرزشهای منطقه که منجر به وقوع شتاب بالا در منطقه میشود ، همچنان احتمال وقوع خسارت در صورت وقوع زلزله بزرگ متوسط تا بزرگ وجود دارد . بنابراین بهسازی و مقاومسازی ساختمانهای موجود در محدوده این منطقه میتواند در اولویت اقدامات ارگانهای مربوطه قرار گیرد .