در حال بارگذاری ...

موافقت شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران با اصلاح طرح جامع شهرک مسکونی دولتی در شهرستان سقز

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با استاندار کردستان ضمن اعلام تأیید ضرورت احداث شهرک با نقش مسکونی با مالکیت دولتی و برای تأمین زمین مورد نیاز برنامه نهضت ملی مسکن ، مقرر کرد تا طرح جامع مصوب مرجع استانی با سقف جمعیت‌پذیری ۳۰ هزار نفر با اعمال اصلاحاتی پس از کنترل و تائید دبیرخانه شورای‌عالی توسط دبیر شورا جهت ادامه فرایند مطابق دستورالعمل ترویج شهرک‌سازی به ستاد شهرک‌سازی ابلاغ شود .

غلامرضا کاظمیان شیروانی معاون شورای‌عالی شهرسازی و معماری وزیر و دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با زره‌تن لهونی استاندار کردستان مصوبه شورا را با موضوع مکان‌یابی و طرح جامع شهرک مسکونی دولتی شهرستان سقز ابلاغ کرد .

بر اساس این مصوبه، شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ تاریخ ۷ آبان ۱۴۰۳ خود ، موضوع «مکانیابی و طرح جامع شهرک مسکونی دولتی در شهرستان سقز» را در چارچوب مصوبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کردستان و با توجه به صورتجلسه مورخ ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ کمیته فنی شماره ۵ مورد بررسی قرار داد و ضمن تأیید ضرورت احداث شهرک با نقش مسکونی با مالکیت دولتی و برای تأمین زمین مورد نیاز برنامه نهضت ملی مسکن ، مقرر کرد تا طرح جامع مصوب مرجع استانی با سقف جمعیت‌پذیری ۳۰ هزار نفر با اعمال اصلاحات به شرح زیر و پس از کنترل و تائید دبیرخانه شورای‌عالی توسط دبیر شورا جهت ادامه فرایند مطابق دستورالعمل ترویج شهرک‌سازی به ستاد شهرک‌سازی ابلاغ شود .

۱ - ملاحظات مربوط به محدوده و عرصه شهرک :

۱-۱ - با عنایت به اعلام‌نظر سازمان منابع طبیعی و نقشه‌های اعلامی از سوی آن سازمان در خصوص تداخلات عرصه شهرک با مستثنیات زراعی ، کلیه عرصه‌های یکپارچه زراعی واقع در ضلع غربی از محدوده شهرک حذف شود .

۱-۲ - محدوده روستای دوزخ‌دره با عنایت به اذعان استاندار محترم وقت طی نامه شماره ۲۸۹۹۵/۱/۶۵ تاریخ اول شهریور ۱۴۰۳، مبنی بر ابطال کد آبادی و تثبیت آن در محدوده شهرک ، در صورت طی روال قانونی ابطال کد آبادی ، در محدوده شهرک و با لحاظ حقوق قانونی ساکنان روستا ، تثبیت شود .

۱-۳ - در خصوص دو قطعه مستثنیات محاط در داخل شهرک، مجوز کمیسیون تبصره (۱) ماده (۱) اخذ و پس از تملک توسط دولت، اقدامات بعدی معمول شود (در غیر این‌صورت با کاربری وضع موجود تثبیت خواهند شد).

۱-۴ - همسو با مصوبه مرجع استانی حریم شهر سقز در سمت غربی به نحوی اصلاح شود که تداخل شهرک با حریم مرتفع و کل محدوده شهرک در خارج از حریم شهر سقز واقع شود.

۱-۵ - با عنایت به مجاورت شهرک با روستای کهریزه، فاصله لازم جهت توسعه آتی روستا با نظر مرجع استانی محدوده اعمال شود.

۲ - ملاحظات ترافیکی :

۲-۱ -لازم است شبکه معابر در تطبیق با ویرایش جدید آیین‌نامه مورد بازطراحی قرار گیرد .

۲-۲-  انجام مطالعات عارضه‌سنجی ترافیکی شهرک خاصه در مورد نحوه دسترسی شهرک از محور مواصلاتی موجود با عنایت به ملاحظات مترتب بر کریدور شماره ۱۰ و تایید در شورای ترافیک استان ضروری است.

۳-  ملاحظات مربوط به کاربری‌ها و سرانه‌ها :

۳-۱ - در خصوص کاربری تفریحی- توریستی پیشنهادی بر عرصه‌های وسیع منابع طبیعی واقع در قسمت شرقی شهرک اقدامات به شرح زیر پیشنهاد می‌شود :

الف : استفاده از عرصه با شیب کمتر از ۱۵ درصد (در راس تپه ماهورها) برای کاربری مناسب با سکونت و فعالیت

ب : حذف عرصه‌های با شیب بیشتر از ۱۵ درصد و تثبیت آنها به عنوان پارک جنگلی در خارج از عرصه شهرک

۳-۲ - بازنگری سطوح و سرانه‌های شهرک براساس سرانه‌های پیشنهادی مصوبه مورخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۹ شورای‌عالی پیرامون تعاریف و مفاهیم و کاربری‌های شهری و تعیین سرانه آن‌ها برای جمعیت ۳۰ هزار نفر مورد تأکید قرار گرفت .

۳-۳- انطباق الگوی سکونت با زمینه بومی موجود و همچنین پیشنهاد استقرار فعالیت‌های شهرک بر اساس یافته‌های سند آمایش استان و مجاورت با کریدور شماره ۱۰ در طرح جامع ضروری است.

۳-۴ - تکمیل مطالعات پدافند غیرعامل در انطباق با «دستورالعمل الزامات و ملاحظات دفاعی و پدافند غیرعامل» مصوب ۱۱/۲/۱۳۹۶ شورایعالی و اخذ تأییدیه اداره کل پدافند غیر عامل استان، پیش از ارائه طرح در ستاد شهرک‌سازی و مراجع ذیربط الزامی است.

۴ - ملاحظات مربوط به رعایت حرائم :

۴-۱ - عرصه و حریم مربوط به گورستان تاریخی دوزخ دره واقع در محدوده شهرک، با لحاظ ضوابط مربوطه و نظر اداره کل میراث فرهنگی استان در محدوده شهرک تحت کاربری میراث تاریخی تثبیت شود.

۴-۲ - ضمن حذف عرصه تداخلی احتمالی با معدن سنگ تزیینی در شمال‌شرقی شهرک، حریم مربوطه مطابق ضوابط ملاک عمل در قالب کاربری فضای سبز رعایت شود.

۴-۳ - حریم خط انتقال گاز اتیلن در غرب شهرک براساس اعلام نظر مرجع ذیربط قانونی به طورکامل از محدوده شهرک خارج شود.

۵ -  ملاحظات مربوط به آب‌رسانی و فاضلاب :

۵-۱ -حرایم آبراهه‌های متداخل با عرصه شهرک ، دقیقا مطابق با اعلام نظر شرکت آب منطقه‌ای اعمال و نقشه هدایت و جمع‌آوری آب‌های سطحی توسط مشاور ذیصلاح تهیه و به تایید شرکت آب ‌منطقه‌ای استان برسد .

۵-۲ -به تصریح نماینده وزارت نیرو، تأمین آب برای استقرار جمعیت در شهرک موردنظر، صرفاً از طریق مدیریت مصرف منابع کنونی آب شرب شهر سقز امکان‌پذیر خواهد بود.

۵-۳- نقشه‌های مربوط به سیستم جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب در قالب اسناد طرح آماده‌سازی تهیه و ملاک اقدامات اجرایی احداث شهرک قرار گیرد.

۶-  نام‌گذاری شهرک :

۶-۱ -نام‌گذاری شهرک بر اساس مطالعات مشاور و منبعث از ویژگی های محیط طبیعی و زمینه اجتماعی و فرهنگی آن در ستاد شهرک‌سازی نهایی شود.




مطالب مرتبط

طرح امکان‌سنجی و مکان‌یابی شهرک مسکونی در شهرستان شاهرود در راستای تامین اراضی موردنیاز طرح نهضت ملی مسکن و اقشار مختلف جامعه و همچنین استقرار کارکردهای دارای مزیت ، در اراضی واقع در محور شاهرود - گرگان و در خارج از حریم شهرهای شاهرود ، بسطام و مجن با مساحت ۴۰۷ هکتار به تصویب ...

|

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرکل دفتر معماری ، طراحی شهری و بافت‌های واجد ارزش ، ضمن اعلام جزئیاتی از مصوبه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران ، ...

|

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، وزارت راه و شهرسازی در دولت چهاردهم ، عزم خود را جزم کرده است تا ضمن احیای حیات شهری ، حس تعلق محله‌ای و امنیت را به شهرها ...

|

در این نشست گزارشی تحلیلی در ارتباط با محورهای مدنظر رییس‌جمهور ارایه و مقرر شد تا چارچوب های مشخص مورد نیاز برای تهیه طرح جامع در مدت زمان کوتاه و با استفاده از ظرفیت اشخاص ، نخبگان و دانشگاهیان تدوین و نتایج آن برای اتخاذ تصمیم‌های لازم به شورای ساماندهی منعکس شود .

|

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران از موافقت شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با الحاق در مجموع ۲۳۱ هکتار به محدوده ...

|

نظرات کاربران