در حال بارگذاری ...

پیش‌نویس مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان ، بر اساس الزامات قانونی و نیازهای کشور تدوین شده است

مبحث نوزدهم به عنوان یک الزام ، ضمن آنکه باید متوسط فرهنگ جامعه ، الزامات ملی و بومی را مدنظر قرار بدهد ، باید نگاه رو به جلو نیز داشته باشد و بتواند دانش مهندسی در کشور را در تمامی رشته‌ها ارتقا بدهد و مردم باید بتوانند آثار آن را در کیفیت ساخت و ساز و به ویژه در کاهش مصرف انرژی مشاهده کنند .

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، نخستین نشست بررسی پیش‌نویس مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان به دعوت سرپرست معاونت مسکن و ساختمان و با حضور نمایندگان سازمان‌های مرتبط با موضوع انرژی برگزار و بر تدوین این پیش‌نویس بر اساس نیازها و الزامات قانونی کشور تاکید شد .

جلسه بررسی پیش‌نویس ویرایش پنجم مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان (مدیریت مصرف انرژی) با حضور حامد مانی‌فر مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان و نمایندگانی از سازمان برنامه و بودجه کشور ، وزارت نفت ، شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت ، معاونت عمرانی وزارت کشور ، شرکت ملی گاز ایران ، وزارت نیرو ، سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق، شرکت تولید و انتقال و توزیع نیروی برق ، پژوهشگاه نیرو ، سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در ساختمان شهید دادمان برگزار شد .

در این نشست ، تمامی شرکت‌کنندگان به نمایندگی از وزارتخانه‌ها و سازمان‌های خود ، نقطه‌نظرات سازمان و وزارتخانه خود را در خصوص پیش‌نویس مبحث ۱۹ ارایه کردند که تمامی آنها مکتوب و مقرر شد تا در نشست‌های آتی این نقطه نظرات بررسی و برای اصلاح مورد توجه قرار بگیرد .

حامد مانی‌فر مدیرکل دفتر مقررات ملی ساختمان نیز در این نشست با تاکید بر اینکه مباحث ۲۲ گانه مقررات ملی ساختمان در حکم قانون و لازم‌الاجراست بر لزوم پیشرو بودن و کارآمد بودن آن تاکید کرد و گفت : مبحث نوزدهم به عنوان یک الزام ، ضمن آنکه باید متوسط فرهنگ جامعه ، الزامات ملی و بومی را مدنظر قرار بدهد ، باید نگاه رو به جلو نیز داشته باشد و بتواند دانش مهندسی در کشور را در تمامی رشته‌ها ارتقا بدهد و مردم باید بتوانند آثار آن را در کیفیت ساخت و ساز و به ویژه در کاهش مصرف انرژی مشاهده کنند .

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان تصریح کرد : شرایط امروز ناترازی انرژی در کشور به گونه‌ای است که باید اقدامات موثر و جدی در این زمینه، هم در ساخت‌وسازهای جدیدالاحداث و هم در ساختمان‌های موجود به کار گرفته شود و پیش‌نویس این مبحث به گونه‌ای تدوین شده است که ضمن پیشرو بودن ، اجازه نمی‌دهد تا هرکسی بدون دانش و صلاحیت لازم وارد حرفه ساخت و ساز شود .

مانی‌فر ادامه داد : موضوع ناترازی انرژی مشکل و معضل جامعه امروز ماست و ساختمان به عنوان مصرف کننده اصلی و عمده انرژی است و تلاش کرده ایم تا در پیش نویس مبحث ۱۹ مکانیزم‌های دستیابی به این مهم را از طریق توجه لازم به تمامی جزئیات در بخش‌های مختلف ساختمان و متناسب با اقلیم‌های مختلف کشور مورد توجه قرار دهیم .

وی از تمامی آحاد جامعه ، به ویژه از جامعه حرفه‌ای و کارشناسی و همچنین نمایندگان تمامی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مرتبط خواست تا ضمن ارائه نقطه‌نظرات مکتوب صریح و شفاف سازمان متبوع خود، نهایت همکاری و اهتمام در ارتقا کیفیت این پیش‌نویس را به عمل آورند .




مطالب مرتبط

در این پیش‌نویس بر استفاده از ابزارهای اندازه‌گیری در هنگام نصب تاسیسات برقی و مکانیکی در ساختمان‌ها تاکید شده است و این مهم با بهره‌گیری از ابزارهای هوش مصنوعی جهت پایش و تحلیل اطلاعات ممکن می‌شود .

|

رویکرد قانون برنامه هفتم و تاکید آن بر ضرورت صدور گواهی صرفه جویی مصرف انرژی با قابلیت خرید و فروش در بهابازار (بورس) انرژی ، پروژه‌های کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها را به یکی از حوزه‌های جذاب و مورد توجه سرمایه گذاران کلان کشور تبدیل خواهد کرد .

|

ارتقا کیفیت ساخت و سازها از اهداف نظارت عالیه است .

|

نظام مهندسی کشور با وجود ظرفیت عظیم جامعه جوان و متخصص خود ، اکنون در موقعیتی قرار دارد که می‌تواند نقشی کلیدی در ارتقای صنعت ساختمان و تعریف بازارهای جدید ایفا کند . اما این نیازمند تغییر نگرش از رویکردهای سنتی و سهمیه‌محور به سوی موضوعات حرفه‌ای ، تخصصی و حتی فوق تخصصی است ...

|

رشد آگاهی عمومی نسبت به مقررات ملی ساختمان ، ایمنی ، استحکام بخشی ، افزایش عمر ساختمان ، حفظ و افزایش بهره وری از منابع ، مواد ، انرژی‌ و سرمایه‌های ملی می بایست به صورت جد از سوی این سازمان دنبال شود .

|

نظرات کاربران