تصویب طرح جامع ۵۷ هکتاری بافت تاریخی - فرهنگی شیراز بعد از ۱۵ سال
این طرح با هدف حفظ هویت تاریخی و فرهنگی شهر شیراز ، بهعنوان سومین حرم اهل بیت (ع) ، تدوین شده و اجرای آن میتواند به رفع مشکلات ساکنان این بافت و بهسازی زیرساختهای شهری منطقه کمک کند . این دستاورد بزرگ نتیجه زحمات و دلسوزی مقام عالی وزارت راه و شهرسازی و تیمهای فنی و کارشناسی در طول سالهای گذشته است .
به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرکل راه و شهرسازی فارس ، خبر از تصویب طرح جامع ۵۷ هکتاری بافت تاریخی - فرهنگی شیراز در شورای عالی معماری و شهرسازی کشور داد .
ناصر رضایی با اشاره به اهمیت “طرح جامع ۵۷ هکتاری بافت تاریخی-فرهنگی شیراز گفت : طرح جامع ۵۷ هکتاری بافت تاریخی - فرهنگی شیراز یکی از کلیدیترین پروژههای شهری است که پس از پانزده سال تلاش بی وقفه و پیگیریهای مستمر ، مقام عالی وزارت روز دوشنبه در شورای عالی معماری و شهرسازی به تصویب رسید. ”
رضایی افزود : “این طرح با هدف حفظ هویت تاریخی و فرهنگی شهر شیراز ، بهعنوان سومین حرم اهل بیت (ع) ، تدوین شده و اجرای آن میتواند به رفع مشکلات ساکنان این بافت و بهسازی زیرساختهای شهری منطقه کمک کند . این دستاورد بزرگ نتیجه زحمات و دلسوزی مقام عالی وزارت راه و شهرسازی و تیمهای فنی و کارشناسی در طول سالهای گذشته است . ”
وی با تأکید بر اهمیت شیراز بهعنوان سومین حرم اهل بیت (ع) و یکی از شهرهای دارای جایگاه معنوی و تاریخی منحصر به فرد در کشور ، بیان کرد : “بر خلاف شهرهای مشهد و قم که بخش زیادی از بافتهای تاریخی اطراف حرم در جریان توسعه حرمها از بین رفتند ، در شیراز تلاش شده است تا بافت تاریخی و فرهنگی اطراف حرم شاهچراغ (ع) و دیگر اماکن مذهبی حفظ شود . این طرح نه تنها حفاظت از میراث تاریخی شیراز را تضمین میکند ، بلکه شرایط زندگی در این منطقه را برای ساکنان بهبود میبخشد .
رضایی در پایان اظهار امیدواری کرد که اجرای این طرح بتواند الگویی برای دیگر شهرهای تاریخی کشور باشد و با حفظ توازن میان توسعه و حفاظت ، نقش مؤثری در رشد پایدار و حفظ ارزشهای تاریخی ایفا کند .