ایجاد فرصتهای جدید برای کاهش فقر شهری و بازآفرینی با شاخص ۱۴۰۰
برای تهیه طرح شناسایی مناطق هدف ، نقشه مالکیت ، مخاطرات و ریزپهنهها و جرایم عناصر طبیعی و مصنوع در پیوند با نقشه پایه طرحهای فرادست الزامی و از اصول و مبانی است .
به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدرس دانشگاه و کارشناس مسایل شهری ایران در همایش سیاستها و برنامههای بازآفرینی شهری پایدار در بافتهای ناکارآمد شهری در محل پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی تهران ، گفت : شاخصهای ۱۴۰۰ فرصتهای جدیدی را برای تحقق کاهش فقر شهری و بازآفرینی فراهم کرده است .
زهرا اسکندری با بیان اینکه این فرصتها در زمینه سیاست گذاری ، مدیریت ، اولویتبندی و هدفمندسازی منابع و یارانههای دولت بر اساس ظرفیتهای قانونی در اجراست، اظهار کرد: نخستین نکته به پذیرش تشخیص ویژگی و زمینه هر شهر برای تعیین شاخصهای خاص خودش و توجه به مخاطرات طبیعی و مصنوع به عنوان رکن پایداری شهرهاست . موضوع بعدی به رسمیت شناختن وجود سکونتگاههای غیررسمی توسط شورای عالی شهرسازی معماری است .
مدیرکل پیشین دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان این که به رسمیت شناختن سکونتگاههای غیررسمی توسط شورای عالی شهرسازی معماری باید مورد توجه قرار گیرد ، افزود : این نکته فرصت بینظیر برای پذیرش سبک شهرسازی و تامین سرپناه در استطاعت کم درآمدها و ساماندهی این مناطق به شیوه های بدیع و خلاقانه است . این پذیرش در طرح جامع هم در نظر گرفته شده است .
مدرس دانشگاه و کارشناس مسایل شهری ایران اظهار کرد : برای تهیه طرح شناسایی مناطق هدف ، نقشه مالکیت ، مخاطرات و ریزپهنهها و جرایم عناصر طبیعی و مصنوع در پیوند با نقشه پایه طرحهای فرادست الزامی و از اصول و مبانی است .
مدیرکل پیشین دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت : شاخصهای شناسایی چهار محدوده هدف با نام مشخص بر اساس قوانین تعیین می شود که شامل بافت تاریخی ، بافت فرسوده کالبدی ، سکونتگاههای غیررسمی و پهنههای مخاطرات طبیعی است . بسته تشویقی به ویلاهای بنا شده در حریم دریا و رودخانه تعلق ندارد بلکه به محدودههایی اختصاص می یابد که فقر شهری در ابعاد مختلف در آنها شناسایی شده است .