در حال بارگذاری ...

تصویب طرح‌های بهسازی و نوسازی شهرهای جنوب کرمان زمینه توسعه پایدار را ایجاد می‌کند

هدف از تهیه این طرح‌ها در محلات تاریخی ، حفظ ، مرمت و احیای بافت‌های تاریخی و در سکونتگاه‌های غیررسمی ، توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی ساکنان و بهسازی و مقاوم سازی این بافت‌ها است . در محلاتی که با ناکارآمدی کالبدی مواجه هستند ، اهدافی چون نوسازی و مقاوم سازی کالبدی و توانمندسازی اجتماعی تعریف شده است .

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، سرپرست معاونت معماری و شهرسازی جنوب کرمان از بررسی و تصویب طرح‌های شناسایی محدوده‌ها و محلات هدف بهسازی ، نوسازی و بازآفرینی شهری در شهرهای جنوب کرمان خبر داد و افزود : با تصویب و اجرای این طرح‌ها ، انتظار می‌رود تحولی مثبت در کیفیت زندگی ساکنین این مناطق ایجاد و زمینه‌های توسعه پایدار فراهم شود .

اسماء امیرانی پور اظهار داشت : طرح‌های محدوده ها و محلات هدف بهسازی و بازآفرینی شهری بر اساس ابلاغیه معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در تاریخ ۲۳ تیرماه ۱۴۰۱ تهیه شده و به عنوان مبنای اصلی برای شناسایی محدوده‌ها و محلات هدف بهسازی در نظر گرفته شده است . چهار گونه از بافت‌های هدف بازآفرینی شامل بافت ناکارآمد به لحاظ مخاطرات طبیعی و انسان‌ساخت ، بافت ناکارآمد کالبدی (فرسوده) ، سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های تاریخی شناسایی شده است .

وی ادامه‌ داد : هدف از تهیه این طرح‌ها در محلات تاریخی ، حفظ ، مرمت و احیای بافت‌های تاریخی و در سکونتگاه‌های غیررسمی ، توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی ساکنان و بهسازی و مقاوم سازی این بافت‌ها است . در محلاتی که با ناکارآمدی کالبدی مواجه هستند ، اهدافی چون نوسازی و مقاوم سازی کالبدی و توانمندسازی اجتماعی تعریف شده است .

سرپرست معاونت معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی جنوب کرمان اضافه کرد : از شهریورماه ۱۴۰۲ تاکنون ، با همکاری شهرداری‌های جنوب کرمان برای شهرهای درب بهشت ، مردهک ، جبالبارز ، کهنوج ، جیرفت ، فاریاب ، عنبرآباد و دوساری ، طرح‌های شناسایی محدوده‌ها و محلات هدف بهسازی ، نوسازی و بازآفرینی تهیه و پس از بررسی و تأیید ستاد بازآفرینی شهرستانی و استانی به تصویب کمیسیون ماده ۵ رسیده که برای اجرا به شهرداری‌ها ابلاغ گردیده است .

وی بیان کرد : از جمله مزایای این طرح‌ها ، تخصیص قیر رایگان به ساکنین مناطق هدف ، فراهم شدن امکان استفاده از "بسته تشویقی متضمن نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری" در هنگام اخذ پروانه ساخت و همچنین ساخت سراهای محله است . با تصویب و اجرای این طرح‌ها ، انتظار می‌رود تحولی مثبت در کیفیت زندگی ساکنین این مناطق ایجاد و زمینه‌های توسعه پایدار فراهم شود .

 




مطالب مرتبط

در دولت سیزدهم در حوزه محرومیت‌زدایی و تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی بیش از ۳ هزار کیلومتر معابر خاکی محلات کمتر برخوردار سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده در ۵۳۰ شهر با تأمین قیر رایگان آسفالت شد .

|

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، عدم جذابیت در موضوع تولید مسکن در بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری برای سرمایه‌گذاری خارجی مساله ای است که ضرورت دارد تا ...

|

همواره از بافت‌های فرسوده به عنوان فرصت و سرمایه‌ای برای توسعه کالبدی شهر و تولید مسکن یاد می شود اما سرمایه مهم دیگری در این بافت‌ها وجود دارد و آن سرمایه اجتماعی است . زمانی که یک شهر جدید ساخته می شود ممکن است چند نسل طول بکشد تا ساختار اجتماعی آن شکل بگیرد .

|

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت : در این دوره می‌توانیم برای اولین بار تولید مسکن را با بازآفرینی شهری همسو کنیم ...

|

هدف اصلی شرکت ایجاد فضای مناسبی برای زندگی شهروندان است که تحقق آن اقدامات جهادگرانه و حضور نهادهای مختلف از جمله مجلس و سازمان برنامه و بودجه را می‌طلبد .

|

نظرات کاربران