در حال بارگذاری ...

نوسازی ساختمان‌های فرسوده به مراتب هزینه‌ای کمتر از پیامدهای سنگین یک فاجعه دارد

حادثه پلاسکو نشان داد که ایمن‌سازی ساختمان‌ها تنها یک اولویت عمرانی نیست؛ بلکه وظیفه‌ای انسانی و اجتماعی برای حفظ جان و مال مردم است . آینده شهری ما در گرو تصمیم‌های امروز ما برای نوسازی و بهسازی سازه‌های قدیمی است .

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت : حادثه تلخ ساختمان پلاسکو یکی از بزرگ‌ترین درس‌های ایمنی شهری ایران بود آتش‌سوزی و فروپاشی کامل این ساختمان قدیمی ، که جان ۱۶ آتش‌نشان فداکار و تعدادی از شهروندان را گرفت ، به زنگ خطری برای وضعیت سازه‌های فرسوده کشور تبدیل شد که چرا نوسازی ساختمان‌های فرسوده ضروری است ؟

سید مهدی هدایت به مناسبت هشتمین سالگرد حادثه ساختمان پلاسکو افزود : این حادثه به‌ وضوح نشان داد که ایمنی ساختمان‌ها نه‌ تنها یک ضرورت مهندسی ، بلکه مساله‌ای حیاتی برای حفظ جان شهروندان و آتش‌نشانان است .

وی اظهار کرد : نوسازی ساختمان‌های فرسوده به مراتب هزینه‌ای کمتر از پیامدهای سنگین یک فاجعه دارد و باعث تأمین امنیت جانی افراد می‌شود . ساختمان‌های مقاوم عملکرد بهتری در برابر حوادثی مانند زلزله و آتش‌سوزی دارند و محیطی ایمن‌تر ، مدرن‌تر و مناسب‌تر برای زندگی و کار فراهم می‌کنند .

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به این موضوع که در تهران ، از حدود ۷۰ هزار هکتار مساحت شهر ، ۴۴۰۰ هکتار در بافت فرسوده قرار دارد، بر ضرورت نوسازی این مناطق تأکید کرد .

به گفته وی ، ساخت شهرک‌های الگو و افزایش صدور پروانه‌های نوسازی از عمده ترین اقدامات برای نوسازی ساختمان ها است ک بخش عمده‌ای از این پروانه‌ها مربوط به مناطق جنوبی تهران مانند مناطق ۱۵ ، ۱۷، ۱۸، ۲۰ و تا حدی منطقه ۱۶ است .

به گفته هدایت اجرای بسته‌های تشویقی باعث افزایش قابل‌توجه آمار صدور پروانه‌های نوسازی در تهران شده است ، به‌گونه‌ای که در برخی محله‌ها این آمار تا سه برابر رشد داشته است . برای جلوگیری از تکرار حوادث تلخی مانند پلاسکو ، لازم است برنامه‌ای جامع برای شناسایی ، نوسازی و ایمن‌سازی ساختمان‌های فرسوده تدوین و اجرا شود نظارت جدی بر رعایت استانداردهای ایمنی ، فرهنگ‌سازی در زمینه اهمیت ایمنی ساختمان‌ها و اعمال قوانین سخت‌گیرانه برای استفاده صحیح از سازه‌ها ، از ضروریات این مسیر است .

هدایت اضافه کرد : حادثه پلاسکو نشان داد که ایمن‌سازی ساختمان‌ها تنها یک اولویت عمرانی نیست؛ بلکه وظیفه‌ای انسانی و اجتماعی برای حفظ جان و مال مردم است . آینده شهری ما در گرو تصمیم‌های امروز ما برای نوسازی و بهسازی سازه‌های قدیمی است .

حادثه پلاسکو ۳۰ دی ۱۳۹۵ رخ داد و به‌ عنوان یکی از بزرگ‌ترین آتش‌سوزی‌ها و فروپاشی‌های ساختمانی در ایران ثبت شد . این ساختمان ۱۷ طبقه ناایمن در تقاطع خیابان جمهوری و فردوسی قرار داشت که در سال ۱۳۴۱ به‌عنوان یکی از نخستین برج‌های مرتفع و مدرن تهران ساخته شده بود ، مرکز فعالیت‌های تجاری و تولیدی ، به‌ویژه در حوزه پوشاک بود .

آتش‌سوزی این ساختمان روز ۳۰ دی ماه ساعت ۷:۵۹ صبح آغاز شد و با وجود تلاش بی‌وقفه آتش‌نشانان پس از حدود سه ساعت آتش‌سوزی ؛ به طور کامل فرو ریخت . علت از سوی کارشناسان آتش‌نشانی ؛ اتصال برق و رعایت‌نشدن اصول ایمنی در ساختمان اعلام شد .

در این حادثه ۱۶ آتش‌نشان شهید و چهار شهروند دیگر جان خود را از دست دادند و بیش از ۲۰۰ نفر نیز مجروح شدند . همچنین این حادثه به شناسایی ساختمان‌های پرخطر و لزوم ایمن‌سازی آنها در تهران منجر شد .




مطالب مرتبط

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت : در این دوره می‌توانیم برای اولین بار تولید مسکن را با بازآفرینی شهری همسو کنیم ...

|

این باغ‌راه به طول حدود ۹.۵ کیلومتر و همچنین عرض ۳۰ تا ۳۵ متر در مناطق ۱۷ و ۱۸ واقع شده و امکاناتی شامل مسیرهای دوچرخه‌سواری ، فضای سبز گسترده ، زمین‌های ورزشی و کوشک‌های فرهنگی ، آمفی تئاتر روباز ، زمین اسکیت ، مراکز بهداشتی - درمانی ، زمین فوتبال ، پارکینگ ، ساختمان دانش ...

|

یکی از مهم‌ترین اتفاقات امسال در محدوده‌های ناکارآمد شهر تهران ، تصویب طرح‌های این محدوده‌ها در کمیسیون ماده ۵ است . براساس مجوز این کمیسیون حدود ۶۰۰۰ هکتار از محدوده‌های ناکارآمد شهر تهران (مانند اسلام‌آباد) در جریان نوسازی قرار گرفتند .

|

در این دوره از مدیریت شهری توجه ویژه ای به تأمین سرانه های خدماتی و نوسازی بافت های فرسوده در این محدوده ها شده است .

|

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، در راستای کمک به پیشرفت پروژه آخرین وضعیت پیشرفت عملیات عمرانی پروژه بازآفرینی باغ راه حضرت فاطمه زهرا (س) در بازدیدی مشترک ...

|

نظرات کاربران