گزارش تیم ارزیاب مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی از زلزله بندر خمیر استان هرمزگان
بیشترین تخریب در منطقه مربوط به ساختمانهای قدیمی است که با سنگ و ملات گل و سقفهای چوبی با پوشش ضخیم کاهگل احداث شده است .
به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، بنا به گزارش تیم ارزیاب مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی از زلزله ۱۱ تیر ماه بنادر خمیر و کنگ ، عمده خسارت در روستای سایه خوش حدفاصل بندر خمیر تا بندر لنگه رخ داده است . این روستا به صورت تقریبی دارای ۳۷۵ خانوار است و بر اساس ارزیابیهای اولیه صورت گرفته عمده ساختمانهای منطقه غیراصولی ساخته شده است .
تیم ارزیاب مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی در اولین ساعات صبح روز ۱۱ تیر ماه ۱۴۰۱ پس از زلزله های نیمه شب در مناطق زلزلهزده توابع شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان حضور یافت .
بیشترین تخریب در منطقه مربوط به ساختمانهای قدیمی است که با سنگ و ملات گل و سقفهای چوبی با پوشش ضخیم کاهگل احداث شده است .
گروه بعدی ساختمانهایی هستند که در سالهای اخیر با بلوک ساخته شدهاند ولی در این ساختمانها شناژهای قایم و افقی اجرا نشده است . این ساختمانها دچار آسیب عمده شده اما در بیشتر موارد سقف آنها ریزش نداشته است .
در ساختمانهای محدودی که شناژ قائم و افقی در آنها به صورت اصولی رعایت شده، ترک خوردگیهای جزئی به دلیل عدم رعایت جزییات اجزای غیر سازهای دیده میشود و بعضا سالم هستند .
پایداری مسجد بزرگ روستا که دارای سازه بتنی است به طور کلی حفظ شده است ولی خسارتهایی در بخشهای نما در آن مشاهده میشود .
در پلهای نزدیک به کانون زلزله ، ترکخوردگیهایی در محل اتصال پل به خاکریز جاده مشاهده میشود که در ساعات اولیه پس از زلزله ، عوامل راهداری با پر کردن ترکها با آسفالت به صورت موقت مشکل را مرتفع کرده تا عبور و مرور امکانپذیر باشد .