دستورالعمل شناسایی ، پیشگیری و ایمنسازی فروریزش در شهر تهران ، تابستان ۱۴۰۳ نهایی میشود
بعد از تدوین نهایی و تصویب آن با ابلاغ این دستورالعمل متولیان ساخت و ساز کلان ، مدیران شهری و ارگانهای مرتبط با زیرساختهای شهری در شهر تهران ملزم به رعایت دستورالعمل هستند و در صورت بروز حوادثی از این دست امکان پیگیری قانونی و جبران خسارت برای حادثه دیدگان وجود دارد .
به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، رییس مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی از مراحل تدوین دستورالعمل شناسایی ، پیشگیری و ایمنسازی فروریزش در شهر تهران برای تابستان ۱۴۰۳ خبر داد .
محمدمهدی حیدری از تدوین دستورالعمل شناسایی ، پیشگیری و ایمنسازی فروریزش در مناطق مختلف شهری و مدهای حمل و نقلی در همکاری با شهرداری تهران خبر داد .
رییس مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه مرکز بر اساس بند ض ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران به عنوان قانون بالادستی ، در خصوص تابآوری شهرها مجموعه سیاستگذاریهایی را پایهریزی کرده است بخشی از این سیاستها را مقابله با فروریزش در مناطق شهری عنوان کرد .
حیدری گفت : دستورالعمل شناسایی ، پیشگیری و ایمنسازی فروریزش در شهر تهران که در همکاری با سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در حال تدوین است ، تابستان ۱۴۰۳ نهایی خواهد شد تا بعد از تصویب لازمالاجرا شود . ضرورت تدوین این دستورالعملها بعد از رخداد فرورریزشهای متعدد (بیش از ۳۰۰ مورد گزارش شده) همچون فروریزش خیابان پیامبر اعظم ، شهران و مولوی در شهر تهران، در برنامه قرار گرفت. بنابراین با مطالبات مردمی و پیگیریهای مسئولان وقت ، تدوین آن وارد مرحله اجرایی شد .
حیدری تاکید کرد : با ابلاغ این سند امکان کاهش مخاطرات ناشی از خطر فروریزش در مناطق با پتانسیل بالای فروریزش برای معابر ، ابنیه مسکونی و شریان های حیاتی زیرسطحی فراهم می شود .
به گفته حیدری ، بعد از تدوین نهایی و تصویب آن با ابلاغ این دستورالعمل متولیان ساخت و ساز کلان ، مدیران شهری و ارگانهای مرتبط با زیرساختهای شهری در شهر تهران ملزم به رعایت دستورالعمل هستند و در صورت بروز حوادثی از این دست امکان پیگیری قانونی و جبران خسارت برای حادثه دیدگان وجود دارد .