معماران ساختمان در طراحی ساختمان آمیزههای ایرانی - اسلامی را رعایت کنند
تنها راه ساختن مسکن ملّی با شرایط انبوه تولید صنعتی ساختمان های مدولار است و فقط در این صورت می توان برای ساخت مسکن برای مردم در مقیاس انبوه ساخت که به صورت مکانیزه و تیپ ساخته شود .
به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، سرپرست اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت : مهندسان معمار در طراحی پلان های ساختمانی به فرهنگ ، اقلیم و آمیزه های ایرانی و اسلامی توجه ویژه کنند.
عباس یوسف زاده در دیدار با رئیس دانشکده معماری و طراحی دانشگاه فردوسی مشهد افزود : نقش معماری و جامعه معماران در توجه به فرهنگ ، اقلیم و آمیزه های ایرانی و اسلامی در طراحی منازل مسکونی بسیار مهم است و اکنون سبک معماری اصیل ایرانی رو به فراموشی است .
وی با تاکید بر شاخص های معماری ایرانی اسلامی و کمّی سازی ساختمان های مسکونی با این شرایط اظهار داشت : این اداره کل حاضر است تفاهم نامه همکاری با مشارکت دانشگاه فردوسی در خصوص تبیین الگوهای معماری و بررسی طرح های نهضت ملی توسط کمیته مشترک در اسرع وقت فراهم نماید .
یوسف زاده نمای اصولی ساختمان ها را جزء الزامات عمومی ساختمان های شهری دانست و اذعان کرد : در بسیاری از کشورها استفاده از سبک معماری باید برگرفته از فرهنگ آن کشور باشد زیرا با دیدن معماری یک کشور به تاریخ و ادبیات آن می توان پی برد امّا این اصل در کشور ما رعایت نمی شود .
وی اولویت کاری در اداره کل راه و شهرسازی خراسا ن رضوی را پیشبرد نهضت ملّی مسکن عنوان کرد و افزود : قانون جهش تولید و تامین مسکن (طرح نهضت ملی مسکن) مصوب ۱۷ مردادماه ۱۴۰۰ یکی از برنامههای کلان دولت سیزدهم محسوب میشود که با تلفیق طرح «اقدام ملی مسکن» در طرح «نهضت ملی مسکن» و افزایش تسهیلات ساخت تا رقم ۴۵۰ میلیون تومان ، قصد دارد چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال بسازد و بانکها نیز موظف شدهاند سالیانه ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به طرح جهش تولید و تامین مسکن اختصاص دهند .
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی درباره آخرین وضعیت مسکن مهر در استان گفت : در سنوات گذشته دولت ساخت ۱۲۵ هزار مسکن مهر در استان را تعهد کرد که ۱۱۰ هزار واحد قطعی شده است . باقی مانده حدود ۳ الی ۴ هزار تبدیل به نهضت ملی مسکن شده و تعداد محدودی در فرایند تکمیل است . در مجموع پرونده های مسکن مهر در حال بسته شدن است .
رئیس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این دیدار به تشریح مطالعه و تحقیقات این دانشکده در زمینه طراحی و معماری با توجه به شرایط اقلیمی و فرهنگی پرداخت و گفت : باید روشهای آموزشی و پژوهشی صحیح در راستای فرهنگ سازی عمومی برای ارتقای کیفیت ساخت و استفاده از سبک معماری ایرانی ، اسلامی با همکاری ، تعامل و مشارکت همه دستگاه های اجرایی ، مدیریت شهری و کنشگران در حوزه های برنامه ریزی عملیاتی و اجرایی برای جلب نظر و اعتماد سرمایه های اجتماعی افکار عمومی در نظر گرفته شود .
دکتر هاشم شریعتمدار در خصوص معماری شهر مشهد افزود : نمای شهر مشهد به خصوص در اطراف حرم مطهر باید در آن تغییر و تحولاتی صورت بگیرد و اینکه تاکنون این ایراد بر آن واقع است عدم اتحاد رویه در نما و پلان است و دلیل آن را هم به صورت مشخص می توان از کم رنگ بودن حضور متخصصان امر در نظامنامه های مهندسی دانست .
این استاد دانشگاه در خصوص مسکن ملّی نیز اذعان کرد : تنها راه ساختن مسکن ملّی با شرایط انبوه تولید صنعتی ساختمان های مدولار است و فقط در این صورت می توان برای ساخت مسکن برای مردم در مقیاس انبوه ساخت که به صورت مکانیزه و تیپ ساخته شود .