در حال بارگذاری ...
  • تولید و عرضه مسکن از چالش‌های کلیدی کشور

    شهرسازی یک امر آرام ، تدریجی و با نقش محوری مردم معنی می‌بابد ، این مفهوم را باید مبنای همه تصمیمات و اقدامات خودمان قرار بدهیم و از شتاب زدگی و مداخلات وسیع دوری کنیم .

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، عضو هیات‌مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران ، تولید و عرضه مسکن را از چالش‌های کلیدی کشور خواند .

    سیدمسلم سیدالحسینی در کارگاه آموزشی نوسازی و تولید مسکن با بیان اینکه چالش مسکن موضوع فراگیر متاثر و اثر‌گذار در تمامی سطوح و مقیاس‌ها‌ی مختلف جامعه اقتصادی ، اجتماعی و ... است ، گفت : این چالش ، مشابه چالش حاشیه‌نشینی درکشور که با فرآیندها و روش های معمول و رایج موجود قابل حل نیست و چالش نیاز به مدیریت خاص خود را دارد . این مدیریت باید مبتنی بر راه حل‌های متنوع و متکثر باشد و نمی توان از یک طریق و بصورت تک بعدی و با استفاده راه حل های معمول آن را مدیریت کرد .

    سیدالحسینی موضوع چالش مسکن را موضوعی بین رشته‌ای ( علوم و تخصص) و بین بخشی ( دولتی ، خصوصی ، عمومی و مردم ) دانست و در ادامه گفت : در این میان مشارکت مردم در تولید و عرضه مسکن از اهمیت بسیار بالای برخوردار است .

    عضو هیات‌مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه دانش بشر محصول ۷۵ درصد تجربه ، ۱۵ درصد آموزش و ۱۰ درصد مهارت است ، بیان داشت : تجربه اندوزی نقش کلیدی در تولید دانش بشر دارد . تجربیات می تواند منجر به تغییر در نگرش ها و رویکردها شود ، به گونه‌ای که می تواند با تغییر باورهای غلط مدیران دولتی و شهری و طراحان در حوزه شهر از نظر محتوا و رویه ، تحول ایجاد کند .

    سیدالحسینی با بیان اینکه تجربیات حاصل شده در حوزه بازآفرینی شهری باید در قالب انگاره های سیاست تنظیم شود ، اظهار داشت : براساس نظریه تکامل تدریجی شهرها (پاتریک گدس) شهر یک موجود زنده است و باید بصورت فارغ از اقدامات آنی و شتاب زده و خارج از مداخلات وسیع و بصورت گام به گام توسعه یابد .

    عضو هیات‌مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه شهرسازی، مفهوم اش در توسعه تدریجی آرام و غیر شتاب زده نهفته است ، ابراز داشت : شهرسازی یک امر آرام ، تدریجی و با نقش محوری مردم معنی می‌بابد ، این مفهوم را باید مبنای همه تصمیمات و اقدامات خودمان قرار بدهیم و از شتاب زدگی و مداخلات وسیع دوری کنیم .

    سید الحسینی با غیر مثبت خواندن نگاه های افراط و تفریط در رابطه با حفاظت و توسعه ، گفت : هر دوآنها دو روی یک سکه هستند ، توسعه نیازمند حفاظت است و برعکس و به عنوان یک رویکرد یکپارچه به شمار می آیند .

    عضو هیات‌مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: باید بدانیم ارزش بافت صرفا ارزش‌ کالبدی نیست بلکه ارزش های ملموس و غیر ملموس در آن مورد توجه است و این ارزش‌ها از طریق مشارکت ساکنین، منجر به افزایش کیفیت زندگی در محدوده و بافت های ناکارآمد شهری می گردد .

    او با اشاره به اینکه ساختار کالبدی چه در زمینه ساخت و تولید مسکن و یا امر نوسازی و بهسازی در بافت های فرسوده باید با سایر ابعاد سیستم (وجوه رفتاری وزمینه ای)تطابق داشته باشد، اظهار داشت: واقعیت این است که باید به رویکرد خود سازماندهی بافت توجه بیشتری داشت و باید در این رابطه به توانایی ، توسعه درونی و به نیروی های خود انگیخته ساکنین در محدوده و محلات بافت های ناکارآمد شهری اتکاء کنیم و ضمن ارزش دانستن ابتکارات و خلاقیت های جامعه محلی ، از نگاه بالا به پایین و اقتدار‌گرایی ، پرهیز نماییم . اگر بخواهیم جریان و توسعه  مسکن را تقویت کنیم این امر صرفا به تنهایی توسط وزارت راه و شهرسازی امکان پذیر نخواهد بود و باید همه حوزهای درگیر و بخش های مختلف و مسئول باید نقش آفرینی کنند و در راس آن بسیج عموم مردم در این رابطه از اهمیت زیادی برخوردار است .

    در ادامه حسین الماسی معاون فنی و نظارت شرکت بازآفرینی شهری ایران در این نشست با بیان اینکه آشفتگی نمای شهرها از تبعات فروش تراکم است ، اظهار داشت : امروزه مدیران شهری برای اداره  بهتر شهرها به ناچار به تراکم فروشی روی آورده‌اند که این امر لطمات سنگینی به هویت شهرها، بافت‌های تاریخی و در نتیجه گردشگری شهری وارد کرده است .

    ماندانا ملک مدیرکل دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به مثبت ارزیابی کردن این دوره آموزشی ، بیان داشت : با بیان اینکه باید تجربیات موفق در حوزه بازآفرینی شهری در بین مدیران شهری و دست اندرکاران در سطح سراسر کشور ترویج و اشاعه پیداکند .

    گفتنی است در ا ین نشست حسین رجب صلاحی ، معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری‌های کشور ، مجتبی فرهمند شهردار یزد ، مهدی برزویی مدیر دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهرستان سبزوار ، مهرداد بهمنی مدیر سایت معمار نت ، محمد سالاری راد استاد دانشگاه و پژوهشگر اجتماعی و اقتصادی کشور ، غلامرضا بصیری پور عضو مجمع خیرین مسکن ساز استان خراسان رضوی و مهدی زنگنه، محمد جواد صفایی و محمود رضا سلیمانی از دانشگاه حکیم سبزوار به بیان دیدگاه و نظریات خود در خصوص نوسازی و تولید مسکن  در محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهری پرداختند .

    این دوره آموزشی با همت شرکت بازآفرینی شهری ایران ، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور و سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری سبزوار (دبیرخانه جمع‌آوری و ترویج تجربیات بازآفرینی شهری منطقه پنج کشور) برگزار شد .




    مطالب مرتبط

    جهش چشمگیر میزان نوسازی مردمی مسکن نسبت به سنوات گذشته و پیشبرد پروژه‌های مختلف محرومیت‌زدایی شامل مدارس ، درمانگاه‌ها و کتابخانه‌ها در بافت‌های فرسوده و به ویژه در سکونتگاه‌های غیررسمی از جمله این اقدامات مهم محسوب می‌شود .

    |

    وزیر راه و شهرسازی همواره بر همکاری با شهرداری‌ها تاکید دارد و از شهرداری‌ها به عنوان شرکای راهبردی وزارت راه و شهرسازی یاد می‌کند . در دولت سیزدهم همکاری و ارتباط تنگاتنگی بین شرکت بازآفرینی شهری ایران و شهرداری‌های سراسر کشور به وجود آمد و در این دوره شهرداری‌ها با ...

    |

    شرکت بازآفرینی شهری ایران با اتکا به تجارب دهه‌های گذشته و در یک تعامل سازنده با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نسبت به تدوین این سند اقدام کرد که مراتب آن پس از طی جلسات کارشناسی با دفاتر تخصصی معاونت معماری و شهرسازی وزارت متبوع در قالب «مجموعه راهکارهای تشویقی ...

    |

    اجرای مصوبه تامین مالی مرمت و مقاوم سازی واحدهای مسکونی در بافت‌های تاریخی نیازمند ضوابط شهرسازانه‌ای بود تا کار را تسهیل کند و مصوبه راهکارهای تشویقی با هدف تقویت سکونت در بافت‌های تاریخی - فرهنگی کشور که در پنجمین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در سال جاری به ...

    |

    در دولت سیزدهم در حوزه محرومیت‌زدایی و تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی بیش از ۳ هزار کیلومتر معابر خاکی محلات کمتر برخوردار سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده در ۵۳۰ شهر با تأمین قیر رایگان آسفالت شد .

    |

    نظرات کاربران