بازنگری فوری طرح جامع ساوه و مهار گسترش سکونتگاه‌های غیررسمی

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، در نشست مشترک نماینده مردم ساوه و زرندیه با مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ، آخرین وضعیت سکونتگاه‌های غیررسمی ، بافت‌های ناکارآمد با تاکید بر ضرورت بازنگری طرح جامع این شهر بررسی شد .

در نشست مشترکی که با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمد سبزی ، نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی ، عبدالرضا گلپایگانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ، مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی ، شهردار و فرماندار ساوه و معاون عمرانی استاندار مرکزی برگزار شد ، موضوع توسعه متوازن این شهرستان با محوریت بازنگری طرح جامع و مهار سکونتگاه‌های غیررسمی مورد بررسی قرار گرفت .

نماینده مردم ساوه و زرندیه با تشریح وضعیت کالبدی و اجتماعی این شهر گفت:ساوه به لحاظ وسعت سکونتگاه‌های غیررسمی و محلات دارای بافت ناکارآمد ، شرایطی ویژه دارد ؛ بیش از ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد در این شهر شناسایی شده و نیاز به اجرای پروژه‌های راهبردی با رویکرد توانمندسازی اجتماعی دارد . تخصیص قیر برای محلات هدف در دولت چهاردهم اقدام ارزشمندی بوده است ، اما برای تحقق بازآفرینی پایدار ، لازم است زمین یا اعتبار ملی برای احداث بوستان، سالن ورزشی و اجرای طرح ویژه حفاظت از بافت تاریخی تخصیص یابد .

وی با تأکید بر ضرورت توسعه زیرساخت‌های آموزشی در مناطق هدف افزود : حدود یک‌چهارم جمعیت ساوه را دانش‌آموزان تشکیل می‌دهند ؛ این موضوع نشانه جوانی جمعیت است اما در صورت نبود زیرساخت‌های آموزشی و مسکن مناسب ، می‌تواند به بحران اجتماعی تبدیل شود .

در ادامه ، عبدالرضا گلپایگانی ، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ، ضمن تأکید بر ضرورت اصلاح سیاست‌های توسعه شهری اظهار کرد : شهر ساوه نیازمند نگاه بلندمدت و برنامه‌ریزی مبتنی بر آینده‌پژوهی است . پیشنهاد ما تدوین افق جمعیتی ۱۰ ساله و بازنگری فوری طرح جامع شهر است تا بتوان سیاست‌های مسکن ، خدمات و فضای عمومی را متناسب با واقعیت‌های اجتماعی و صنعتی منطقه بازتنظیم کرد .

وی با بیان این‌که توسعه نامتوازن و حاشیه‌نشینی دو تهدید اصلی پیش‌روی ساوه هستند، هشدار داد:حدود ۳۴ محله با جمعیتی بالغ بر ۱۰۰ هزار نفر در سکونتگاه‌های غیررسمی ساوه ساکن‌اند که عمدتاً از اقشار کم‌درآمد و کارگری هستند . مدیریت شهری باید با مشارکت شورای تأمین شهرستان ، از تصرفات جدید و گسترش محدوده‌های سکونتگاهی جلوگیری کند ، همچنین اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی نیز باید در مباحث الحاق به محدوده ، به‌گونه‌ای عمل کند که ضمن کنترل رشد فیزیکی ، سرانه‌های خدماتی و فضاهای عمومی نیز ارتقا یابد .

گلپایگانی یادآور شد : بر اساس قانون بودجه ، حداقل ۱۰ درصد از اعتبارات ناشی از الحاق محدوده‌ها باید در پروژه‌های بازآفرینی هزینه شود. این الزام قانونی می‌تواند به‌عنوان منبع مالی ثابت در اجرای پروژه‌های توانمندسازی و بهسازی بافت‌های ناکارآمد شهری مورد استفاده قرار گیرد .

وی افزود: موضوع صنعت‌شهر در ساوه نیز اهمیت ویژه دارد و باید با مشارکت صاحبان صنایع، تأمین مسکن نیروی کار و خدمات عمومی پیگیری شود. همچنین شرکت بازآفرینی شهری ایران آماده است در زمینه تملک خانه‌های تاریخی و اجرای طرح ویژه حفاظت و احیای بافت تاریخی شهر از جمله مسجد جامع، مسجد سرخ و محدوده پیرامونی آن همکاری لازم را انجام دهد.

submit comment
0 Comment

What is your opinion about this article?

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *