بازدید مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری از محلات هدف و سکونتگاهی شهرستان مراغه

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری در بازدید از محلات هدف و سکونتگاهی شهرستان مراغه دستور داد طرح ساماندهی این محدوده‌ها با لحاظ حریم ایمنی خطوط ریلی در دستور کار فوری ستاد بازآفرینی شهرستان قرار گیرد .

در جریان سفر کاری عبدالرضا گلپایگانی به شهرستان مراغه ، مجموعه‌ای از بازدیدهای میدانی از محلات حاشیه‌نشین ، بافت‌های فرسوده و تاریخی این شهر انجام شد . هدف از این سفر ، بررسی وضعیت ساخت‌وسازهای غیرمجاز ، مشکلات زیرساختی و تدوین برنامه‌هایی اجرایی برای ساماندهی شهری و تقویت زیست‌پذیری در محلات هدف بود.

در ابتدای برنامه ، گلپایگانی به همراه فرماندار، شهردار و جمعی از مدیران شهری از محلات عشرت‌آباد و غفارآباد واقع در حاشیه مراغه بازدید کرد . این دو محله با معضل جدی ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم راه‌آهن و وضعیت کالبدی نامناسب مواجه‌اند .

معاون وزیر ضمن استماع دیدگاه‌های شهروندان و گزارش مسئولان محلی ، دستور داد طرح ساماندهی این محدوده‌ها با لحاظ حریم ایمنی خطوط ریلی در دستور کار فوری ستاد بازآفرینی شهرستان قرار گیرد .

در ادامه ، پروژه سنواتی تجاری در قلب شهر مراغه مورد بازدید مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران قرار گرفت این پروژه که به دلیل مسائل اجرایی و حقوقی سال‌ها متوقف مانده بود ، بررسی شد . تصمیم بر این شد که هفته آینده جلسه‌ای تخصصی در محل شرکت بازآفرینی شهری ایران برگزار گردد و پیشنهادهای اصلاحی شهرداری و شرکا در خصوص نحوه تکمیل و بهره‌برداری از پروژه نهایی شود .

گلپایگانی سپس به همراه فرماندار و شهردار از بافت فرسوده زغال‌آباد در مرکز مراغه بازدید کرد ؛ محدوده‌ای با نفوذناپذیری کالبدی ، ناپایداری سازه‌ها و ضعف شدید در شبکه فاضلاب . در این بخش ، اهالی محل نیز گلایه‌هایی درباره وضعیت زیست‌محیطی و خدمات شهری مطرح کردند . مقرر شد پیشنهادهای دقیق اجرایی جهت احیای این بافت در چارچوب برنامه ملی بازآفرینی شهری کشور تدوین و برای تصویب ارسال شود .

در بخش علمی سفر ، تفاهم‌نامه همکاری میان شرکت بازآفرینی شهری ایران و دانشگاه مراغه امضا گردید , این تفاهم‌نامه با هدف برگزاری رویدادهای علمی مشترک ، توسعه آموزش‌های تخصصی در زمینه نوسازی شهری و بهره‌گیری از ظرفیت علمی دانشگاه در طراحی مدل‌های نوین توسعه شهری منعقد شد .

در ادامه برنامه ، معاون وزیر راه و شهرسازی از بافت تاریخی مراغه ، گذر ملا رستم ، تیمچه‌ها و راسته‌های بازار و مسجد معزالدین بازدید کرد ؛ مجموعه‌ای از بناهای ارزشمند با معماری چوبی دوره صفویه و قاجاریه که نقش مهمی در هویت فرهنگی شهر دارند . همچنین بازدیدی از موزه ایلخانی مراغه و پارک پیرامون آن و رصدخانه تاریخی مراغه ـ میراث فاخر علمی از دوره ایلخانان ـ انجام شد که مورد تأکید معاون وزیر برای حفظ و احیای ارزش‌های تاریخی و گردشگری قرار گرفت .

در پایان سفر ، گلپایگانی از روستای ورجوی بازدید کرد ؛ این روستا دارای معبد مهر و بقایای شهر زیرزمینی تاریخی است که بخشی از آن تاکنون اکتشاف و در حال مرمت است .

وی در این بازدید ، بر ضرورت برنامه‌ریزی برای حفاظت میراث فرهنگی و بهره‌برداری گردشگری پایدار از این مجموعه تاریخی تأکید کرد .

submit comment
0 Comment

What is your opinion about this article?

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *