مسکن فقط چهاردیواری نیست ؛ شهر باید «زندگی‌پذیر» باشد / یک‌سوم جمعیت شهری مستأجرند ؛ مسکن استیجاری یک انتخاب نیست ، اجبار است

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن ، در نشست خبری با اصحاب رسانه با تشریح آخرین اقدامات دولت در حوزه تأمین زمین و تولید مسکن تأکید کرد : مسکن زمانی معنا پیدا می‌کند که در کنار آن خدمات زیربنایی و روبنایی از جمله مدرسه ، مسجد ، کلانتری ، فضای سبز و کاربری‌های تجاری نیز به صورت همزمان دیده شود .

علی نبیان با اشاره به اینکه سازمان ملی زمین و مسکن متکی به بودجه دولتی نیست ، گفت : منابع این سازمان از محل فروش و مولدسازی زمین‌هایی تأمین می‌شود که عملیات آماده‌سازی روی آن‌ها انجام شده و این منابع برای افزایش سرعت اجرای پروژه‌های مسکنی و آماده‌سازی زیرساخت‌ها هزینه می‌شود .

نبیان اعلام کرد : تاکنون ۱۱ هزار و ۷۸۲ پروژه با مساحتی بالغ بر ۵۲ هزار هکتار و با ظرفیت حدود یک میلیون و ۶۶۵ هزار واحد مسکونی وارد فرآیند آماده‌سازی شده یا آماده تحویل به سازندگان ، تعاونی‌ها و گروه‌های ساخت است .

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به اقدامات انجام‌ شده در حوزه خدمات روبنایی گفت : از ابتدای اجرای قانون جهش تولید مسکن تاکنون ۱۷۶ مدرسه در سایت‌های مسکونی حمایتی تکمیل و به بهره‌برداری رسیده و در دولت چهاردهم نیز برای ساخت ۴۶۷ مدرسه تفاهم‌نامه امضا شده که از این تعداد، ۸۰ مدرسه با ظرفیت ۸۱۰ کلاس درس و با پیشرفت فیزیکی حدود ۵۴ درصد در حال احداث است .

وی افزود : تمام این مدارس دارای فضای مذهبی هستند و همزمان با ساخت مسکن ، زیرساخت‌های فرهنگی و اجتماعی نیز در حال اجراست .

نبیان همچنین از ساخت ۳۵ کلانتری در سایت‌های مسکونی خبر داد و گفت : در حال حاضر حدود ۲۲ کلانتری در دست ساخت است که برخی از آن‌ها بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند . همچنین تاکنون ۶۳ مسجد در این مجموعه‌ها آغاز شده که میانگین پیشرفت فیزیکی آن‌ها به حدود ۵۷ درصد رسیده است .

 

 

 

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به سیاست جدید وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن استیجاری گفت : با دستور وزیر راه و شهرسازی ، فروش خانه‌های سازمانی در دستور کار قرار گرفته و منابع حاصل از آن صرف تأمین مسکن استیجاری برای زوج‌های جوان خواهد شد .

وی تصریح کرد : در گام نخست هدف‌گذاری شده حدود ۱۰ هزار واحد مسکونی استیجاری در سراسر کشور و در ۳۱ استان تأمین شود . این واحدها شناسایی شده‌اند و از طریق مزایده به فروش می‌رسند .

نبیان درباره اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گفت : از مجموع ۷۴۰ هزار ثبت‌نام انجام‌ شده ، تاکنون بیش از ۳۲۹ هزار نفر تأیید نهایی شده‌اند و برای حدود ۱۴۶ هزار واحد ، فرآیند تأمین زمین انجام شده است .

وی توضیح داد : زمین‌ها زمانی به متقاضیان تحویل داده می‌شود که به مرحله آماده‌سازی کامل و تأمین زیرساخت‌ها از جمله آب ، برق ، گاز ، راه دسترسی و خدمات عمومی رسیده باشند تا مردم بتوانند بلافاصله ساخت‌وساز را آغاز کنند .

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با تأکید بر رعایت ملاحظات محیط‌زیستی گفت : حدود ۳۲ هزار هکتار از اراضی به دلیل قرار گرفتن در پهنه‌های ممنوعه مانند حریم رودخانه‌ها، اراضی درجه یک و دو کشاورزی ، پهنه‌های سیلابی ، حریم خطوط انتقال نیرو و کمبود منابع آبی ، از چرخه ساخت‌وساز مسکن خارج شده‌اند .

نبیان همچنین از برنامه دولت برای تلفیق حوزه بازآفرینی شهری با سازمان ملی زمین و مسکن خبر داد و گفت : این اقدام می‌تواند منجر به هم‌افزایی جدی در نوسازی بافت‌های فرسوده و توسعه متوازن شهری شود و در حال حاضر در سطح وزارتخانه در حال پیگیری است .

وی در پایان با اشاره به وضعیت بازار اجاره مسکن گفت : در حال حاضر بیش از یک‌سوم جمعیت شهری کشور مستأجر هستند و بیش از ۲۳ میلیون نفر در شرایط بد مسکنی به سر می‌برند . بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس ، ۵۸ درصد مردم از سیاست‌های جدید تأمین مسکن دولت حمایت کرده‌اند و این نشان می‌دهد که مسکن استیجاری یک ضرورت اجتماعی است .

submit comment
0 Comment

What is your opinion about this article?

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *