احتمال خاموشی سراسری ایران در اثر حمله وجود دارد ؟

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی گفت : در شرایط جنگی هیچ نتیجه‌ای قطعی نیست ، اما پراکندگی و تعدد نیروگاه‌های کشور امکان خاموشی کامل را کاهش می‌دهد ؛ هر چند تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز می‌تواند پیامد‌های گسترده‌ای برای بازار جهانی انرژی داشته باشد و حتی قیمت نفت را به سطوح بسیار بالاتر برساند .

مهدی غضنفری با اشاره به گذشت یک ماه از آغاز حملات آمریکایی – اسرائیلی به خاک ایران و مهلت ۱۰ روزه‌ای که رئیس جمهور آمریکا برای هدف قرار دادن نیروگاه‌های ایران مطرح کرده است ، اظهار داشت : نکته اول اینکه در جنگ قطعیت خیلی بالا نیست ، نه در انجام هر عملیات و نه در نتایج آن ؛ لذا باید در نظر داشته باشیم که بسیاری از تهدید‌هایی که دشمنان شرور مطرح می‌کنند بیشتر از جنس رجزخوانی ، خالی کردن دل حریف یا وارد کردن او به پذیرش شرایط خاص برای مذاکرات آتی است .

وی افزود : بنابراین ، ابتدا باید تأکید کنیم که در مورد قطعیت‌ها صحبت نمی‌کنیم ، بلکه حوزه جنگ و دفاع حوزه علم عدم قطعیت هاست . نه در باره تهدیدات نظامی و نه در مورد نتیجه عملیات نظامی نمی‌توان با قطعیت حرف زد و همه چیز با احتمال همراه است نکاتی مانند اینکه چگونه نیروگاه‌ها هدف قرار بگیرند ، کدام نیروگاه‌ها مورد حمله قرار گیرند و وسعت حمله چه اندازه باشد همه و همه در پاسخ به این سوال موثر است .

وی ادامه داد:، اما در عین حال، انرژی موضوعی بسیار جدی است ؛ چه برق ، چه گاز و چه نفت . اقتصاد هر کشوری وابستگی زیادی به انرژی دارد ؛ لذا نکته دوم شعاری است که اخیراً در سخنان مقامات سیاسی و نظامی کشور مطرح می‌شود که بسیار قابل توجه است . تا پیش از این گفته می‌شد «چشم در مقابل چشم»، حالا می‌گویند «سر در مقابل چشم» یعنی اگر نیروگاه‌های ما هدف قرار بگیرد ، ما نیز منطقه را به خاموشی فرو خواهیم برد و واقعاً نیرو‌های مسلح ما چنین توانی دارند و این موضوعی است که باید جدی گرفته شود .

غضنفری افزود : اما اخیراً این ادبیات تا حدی تغییر کرده و گفته شده است که شاید «چشم در مقابل چشم» به اندازه کافی بازدارنده نباشد و در مقابل تحرکات خبیثانه دشمن شرور ، اهداف بزرگ‌تری مورد توجه قرار گیرد . یعنی تقابل دقیقاً به اندازه حمله دشمن نخواهد بود و ایران پاسخ خود را در سطحی که لازم بداند خواهد داد . به همین دلیل رسانه‌ها باید این موضوع را تکرار کنند که کسانی که از اقدامات خصمانه آمریکا و اسرائیل حمایت می‌کنند ، دیر یا زود باید هزینه آن را بپردازند ؛ چه در قالب آسیب به کشورشان و چه در قالب غرامت جبران خسارت‌هایی که به ایران وارد شده است .

رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به ساختار شبکه برق کشور گفت : اما نکته سوم اینکه ساختار شبکه تولید و توزیع برق ایران تا حد زیادی نامتقارن دارد. یعنی نیروگاه‌های متعددی در نقاط مختلف کشور وجود دارد و تامین و انتقال برق یعنی شبکه برق کشور وابسته به یک یا دو نیروگاه نیست . به ویژه در سال‌های اخیر مزرعه‌های خورشیدی و نیروگاه‌های خورشیدی متعددی ایجاد شده‌اند که بسیار کوچک و پراکنده هستند .

غضنفری تصریح کرد : این نیروگاه‌ها در نقاط مختلف کشور توزیع شده‌اند و اساساً هدف قرار دادن آنها از نظر نظامی صرفه اقتصادی ندارد ؛ به این معنا که شلیک چندین موشک یا اعزام هواپیما برای حمله به یک مزرعه خورشیدی کوچک منطقی نیست . به طور کلی مراکز تولید برق در کشور پراکندگی زیادی دارند و می‌توان از آن به عنوان ساختاری متکثر یا نامتقارن یاد کرد .

وزیر اسبق صنعت ، معدن و تجارت ادامه داد : کشور‌هایی که تعداد نیروگاه‌های زیاد و پراکنده ، اما ظرفیت‌های متوسط و یا کوچک دارند ، به راحتی دچار خاموشی کامل نمی‌شوند . ممکن است یک منطقه مورد هدف قرار گیرد و همان منطقه دچار خاموشی شود ، اما یا بازسازی انجام می‌شود یا از سایر مناطق کمک گرفته می‌شود .

submit comment
0 Comment

What is your opinion about this article?

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *