نظارت مستمر و انضباط شهری ؛ راهکار پیشگیری از گسترش سکونتگاه‌های غیررسمی

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، فریدون بابایی اقدم ، عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران ، در تبیین دستاوردهای نظارتی سفر به استان آذربایجان غربی ، از پایش میدانی محلات هدف در شهرهای بوکان ، سردشت ، ربط ، نلس ، میرآباد ، پیرانشهر ، لاجان ، اشنویه و نقده خبر داد .

بابایی اقدم با اشاره به توقف عملیاتی در محله آناخاتون تبریز اظهار داشت : رها شدگی فاضلاب خانگی و فقر سرانه‌های ورزشی و تفریحی در کنار بلاتکلیفی وضعیت این منطقه در اسناد توسعه شهری ، محورهای اصلی بازدید مذکور بود . در پی این حضور ، اقدامات فوری جهت لایروبی شبکه فاضلاب و تامین تجهیزات ورزشی صورت گرفت و تدوین نقشه راه برای رفع ریشه‌ای مشکلات این محله الحاقی در اولویت قرار دارد .

عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با تحلیل وضعیت توسعه شهری در جنوب آذربایجان غربی ، شهر بوکان را یکی از کانون‌های تمرکز مدیریتی دانست و افزود : رشد شتابان جمعیت و توسعه فیزیکی خارج از ضوابط ، در کنار ساخت‌وساز در اراضی با شیب نامناسب ، انضباط شهری را در این منطقه با چالش مواجه کرده است . در نشست ستاد بازآفرینی شهرستان ، بر لزوم فعال‌سازی کارگروه پیش‌نگری و بهره‌گیری از تمامی ابزارهای قانونی برای مهار گسترش بافت‌های نابسامان تاکید شد .

او در ادامه به واکاوی وضعیت شهرهای سردشت ، ربط ، نلس ، میرآباد ، پیرانشهر ، لاجان ، اشنویه و نقده پرداخت و تصریح کرد : تامین زیرساخت‌های پایه ، ساماندهی شبکه معابر و ارتقای خدمات روبنایی ، مطالبات اصلی ساکنان این مناطق است . در این راستا ، طی نشست‌های تخصصی با فرمانداران و مدیران شهری ، راهکارهای اجرایی برای رفع بن‌بست‌های ناشی از محدودیت‌های طرح‌های جامع و هادی مصوب شد .

بابایی اقدم با تفکیک الگوهای توسعه در شهرهای مورد بازدید خاطرنشان کرد : هرچند اشنویه در مدیریت توسعه شهری و کنترل ساخت‌وسازهای غیرمجاز الگوهای موفقی ارائه داده است ، اما در بسیاری از شهرهای منطقه، ناترازی سرانه‌های خدماتی و توسعه نامتوازن ، نیازمند مداخله مستقیم و برنامه‌محور است .

عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران ، تغییر جهت منابع به سمت شهرهای کوچک و متوسط را سیاست قطعی شرکت برشمرد و تاکید کرد : تلاش می‌کنیم با استفاده از ابزارهای حمایتی و ظرفیت‌های قانونی ، کیفیت زندگی در محلات هدف را ارتقا داده و توازن را به ساختار شهری این مناطق بازگردانیم .

بابایی اقدم در پایان یادآور شد : به زودی نشست‌های تکمیلی با حضور نمایندگان شهرهای مذکور در ستاد مرکزی برگزار می‌شود تا بر اساس نیازسنجی میدانی انجام شده، فرآیند اولویت‌بندی پروژه‌ها و تخصیص اعتبارات بازآفرینی با دقت و سرعت بیشتری عملیاتی شد .

submit comment
0 Comment

What is your opinion about this article?

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *