بررسی وضعیت اجرای طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، شآخرین وضعیت اجرای طرح نهضت ملی مسکن ، تأمین و واگذاری زمین و روند ثبت و پایش اطلاعات پروژه‌های مسکن در دیدار مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی با نمایندگان دفتر پایش وزارت راه و شهرسازی بررسی شد .

در جلسه وحید داعی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی با جواد حقیقی مدیر سامانه پایش ، عبدالرضا امانی رئیس بانک زمین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و محمدعلی کرمی رئیس گروه دفتر پایش وزارت راه و شهرسازی ، آخرین وضعیت اجرای طرح نهضت ملی مسکن ، تأمین زمین ، پروژه‌های گروه ساخت و انبوه‌سازی و نحوه ثبت اطلاعات پروژه‌ها بررسی شد .

در این جلسه ، داعی با اشاره به گستردگی فعالیت‌های حوزه مسکن در خراسان رضوی اظهار کرد : این استان دارای ۹۶ شهر است و در بخش حمایتی طرح نهضت ملی مسکن حدود ۶۶ هزار واحد در سامانه ثبت شده که حدود ۲۳ هزار واحد آن در قالب انبوه‌سازی و حدود ۴۳ هزار واحد در قالب گروه ساخت اجرا می‌شود .

وی افزود : از مجموع پروژه‌های انبوه‌سازی ، حدود ۱۳ هزار واحد در حوزه اداره‌کل راه و شهرسازی قرار دارد و متوسط پیشرفت فیزیکی این پروژه‌ها حدود ۵۶ درصد است .

داعی ادامه داد : در بخش گروه ساخت نیز با توجه به اینکه ساخت واحدها توسط مردم مدیریت می‌شود، متوسط پیشرفت فیزیکی حدود ۱۸ درصد است و رویکرد اصلی استان از ابتدای اجرای طرح، واگذاری زمین به مردم و فراهم کردن زمینه ساخت توسط خود متقاضیان بوده است .

مدیرکل راه و شهرسازی استان با اشاره به تأمین زمین در استان گفت : در حوزه اداره‌کل راه و شهرسازی خراسان رضوی حدود چهار هزار هکتار زمین برای اجرای طرح‌های مسکن تأمین شده است . همچنین در بخش آماده‌سازی ، ۸۶ سایت در استان وجود دارد که ۷۴ سایت در مرحله اجرا و مابقی در مرحله طراحی است و مرحله نخست آماده‌سازی این سایت‌ها حدود ۹۸ درصد پیشرفت دارد .

وی همچنین با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اظهار کرد : تاکنون زمین حدود ۱۰ هزار و ۱۰۰ متقاضی در بخش شهری تأمین شده است .

داعی در ادامه با اشاره به همکاری با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در تأمین زمین مورد نیاز اجرای طرح‌های مسکن روستایی گفت: استان پیش از ابلاغ دستورالعمل جدید نیز چارچوب مشخصی برای واگذاری زمین به بنیاد مسکن داشته و در این چارچوب، سهم متقاضیان جوانی جمعیت، نهضت ملی مسکن و متقاضیان ساکن روستا مشخص شده است .

وی افزود: زمین‌های مورد نیاز در تعدادی از روستاهای استان تحویل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان شده و این روند بر اساس چارچوب تعیین‌شده در استان ادامه خواهد یافت.

مدیرکل راه و شهرسازی استان با اشاره به ابلاغ دستورالعمل جدید وزارت راه و شهرسازی تأکید کرد: با وجود اینکه چارچوب اجرایی استان از قبل تدوین شده بود، پس از ابلاغ دستورالعمل وزارت راه و شهرسازی، اقدامات استان مطابق این ابلاغیه و زمان‌بندی تعیین‌شده ادامه خواهد یافت.

داعی همچنین بر ضرورت به‌روزرسانی و پالایش اطلاعات مربوط به زمین‌های مؤثر روستایی در سامانه پایش تأکید کرد و گفت: باید آمار موجود اراضی روستایی توسط بنیاد مسکن استان در سامانه تدقیق گردد.

وی افزود: با توجه به ابلاغ دستورالعمل جدید، لازم است فرآیند تدقیق اطلاعات با سرعت بیشتری انجام شود.

در این جلسه همچنین بر تداوم همکاری میان اداره‌کل راه و شهرسازی خراسان رضوی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و مجموعه‌های مرتبط وزارت راه و شهرسازی برای تکمیل و اصلاح اطلاعات سامانه و تسریع در اجرای برنامه‌های تأمین زمین و ساخت مسکن تأکید شد.

submit comment
0 Comment

What is your opinion about this article?

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *