تأکید بر توسعه شهرک‌های سلامت و نواحی دوست‌دار سالمند در شهرهای جدید کشور

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، سرپرست معاونت توسعه مسکن و شهرسازی شرکت عمران شهرهای جدید با اشاره به تأکید وزیر راه و شهرسازی بر ضرورت توجه به سالمندی در برنامه‌ریزی شهرهای جدید گفت : ظرفیت شهرهای جدید پیرامون کلان‌شهرها می‌تواند زمینه شکل‌گیری نواحی دوستدار سالمند ، شهرک‌های سلامت و الگوهای نوین سکونت سلامت‌محور را فراهم کند .

امین مسعودی با اشاره به ضرورت توجه به تحولات جمعیتی کشور در برنامه‌ریزی شهرهای جدید اظهار کرد : موضوع سالمندی جمعیت و توسعه شهرهای دوستدار سالمند ، یکی از محورهای مورد تأکید وزیر راه و شهرسازی در جلسه اخیر با مدیران ارشد شهرهای جدید کشور بود و بر همین اساس ، توجه به این موضوع در سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی آینده شهرهای جدید با جدیت بیشتری دنبال خواهد شد .

وی افزود : افزایش سهم جمعیت سالمند در سال‌های پیش‌رو ، ضرورت بازنگری در نگاه به شهر و سکونت را بیش از گذشته نمایان می‌کند . شهرهای جدید نباید صرفاً به عنوان محل تأمین مسکن و جذب جمعیت سرریز کلان‌شهرها دیده شوند ، بلکه می‌توانند در پاسخگویی به نیازهای اجتماعی، سلامت و رفاهی نسل‌های آینده نیز نقش‌آفرین باشند .

مسعودی با اشاره به ظرفیت ویژه شهرهای جدید پیرامون کلان‌شهرها گفت : شهرهایی مانند پرند ، مهستان ، سهند ، بهارستان و گلبهار از ظرفیت مناسبی برای بررسی و توسعه این رویکرد برخوردارند . نزدیکی به کلان‌شهر مادر و در عین حال فاصله از برخی مسائل ناشی از تراکم ، آلودگی‌های محیطی و محدودیت‌های فضایی کلان‌شهرها، همچنین در برخی موارد برخورداری از شرایط اقلیمی مطلوب‌تر و امکان برنامه‌ریزی فضایی مناسب ، می‌تواند این شهرها را به گزینه‌هایی قابل بررسی برای استقرار نواحی سلامت و دوستدار سالمند تبدیل کند .

وی ادامه داد : منظور از شهر دوستدار سالمند صرفاً مناسب‌سازی چند معبر یا ایجاد یک مرکز درمانی نیست ؛ بلکه باید مجموعه‌ای از عناصر شامل مسکن متناسب با نیاز سالمندان ، دسترسی مناسب ، حمل‌ونقل عمومی ، مسیرهای پیاده ، فضای سبز، خدمات سلامت و توانبخشی ، مراکز فرهنگی و اجتماعی و فضاهای فراغتی در قالب یک محیط شهری یکپارچه مورد توجه قرار گیرد . در چنین الگویی ، سالمند از بدنه شهر جدا نمی‌شود ، بلکه امکان زندگی مستقل ، فعال و همراه با ارتباط اجتماعی برای او فراهم می‌شود .

سرپرست معاونت توسعه مسکن و شهرسازی شرکت عمران شهرهای جدید همچنین از آغاز فرآیند تدوین یک طرح پژوهشی در این زمینه خبر داد و گفت : یک طرح پژوهشی با هدف بررسی ظرفیت شهرهای جدید کشور برای توسعه نواحی دوستدار سالمند و سلامت‌محور تنظیم شده و در شرف انجام است . در این مطالعه ، ظرفیت‌های جمعیتی ، فضایی ، اقلیمی ، دسترسی و زیرساختی شهرهای جدید بررسی و الگوهای قابل اجرا برای ایجاد این نواحی ارائه خواهد شد .

مسعودی تأکید کرد : در صورت تعریف الگوهای مناسب ، این موضوع می‌تواند علاوه بر پاسخگویی به نیازهای آینده جمعیتی کشور ، فرصت جدیدی برای حضور بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران تخصصی در حوزه‌هایی همچون خدمات سلامت ، توانبخشی ، مراقبت سالمندی ، مسکن و خدمات اقامتی سلامت‌محور ایجاد کند .

وی افزود : شرکت عمران شهرهای جدید از حضور سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به این حوزه استقبال می‌کند و تلاش خواهد کرد ظرفیت‌های موجود را برای شکل‌گیری پروژه‌های اقتصادی و خدماتی متناسب با نیازهای سالمندی فراهم کند . البته این امر نیازمند طراحی مدل‌های مشخص سرمایه‌گذاری ، مکان‌یابی مناسب و پیش‌بینی الزامات آن در طرح‌های توسعه شهری است .

مسعودی در پایان خاطرنشان کرد : نگاه به سالمندی نباید صرفاً به عنوان یک مسئله اجتماعی و درمانی مطرح باشد ؛ بلکه می‌توان آن را به یکی از حوزه‌های جدید توسعه شهری ، خدماتی و اقتصادی کشور تبدیل کرد . شهرهای جدید این فرصت را دارند که با پیش‌بینی این نیاز از هم‌اکنون ، به سمت شکل‌گیری شهرهایی فراگیر و چندنسلی حرکت کنند ؛ شهرهایی که کیفیت زندگی و نیازهای شهروندان در تمام مراحل چرخه زندگی در آنها مورد توجه قرار گرفته باشد .

submit comment
0 Comment

What is your opinion about this article?

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *