تصویب حدود ۲ هزار هکتار اراضی برای افزایش ظرفیت سکونتگاهی استان زنجان

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان زنجان از تصویب حدود ۲ هزار هکتار الحاق اراضی به محدوده سکونتگاه‌های استان از ابتدای اجرای برنامه هفتم توسعه تاکنون خبر داد و گفت : این اراضی با ظرفیت جمعیت‌پذیری حدود ۲۴۰ هزار نفر ، زمینه پاسخ‌گویی به نیازهای سکونتی جمعیت قابل توجهی از شهروندان را فراهم می‌کند .

سیدمحمد مهدیون با تشریح عملکرد استان زنجان در زمینه افزایش ظرفیت سکونتگاهی و تأمین زمین در چارچوب برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد : در راستای اجرای سیاست‌های کلان کشور در حوزه تأمین زمین ، توسعه سکونتگاه‌ها و پاسخ‌گویی به نیازهای جمعیتی ، تبصره (۱) بند (ب) ماده (۵۰) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت ، یکی از احکام مهم و اثرگذار در برنامه‌ریزی فضایی کشور محسوب می‌شود .

وی افزود : بر اساس این حکم ، افزایش حداقل دو دهم درصد از مساحت سرزمین کشور به ظرفیت سکونتگاهی ، با تراکم حداکثر ۶۰ نفر در هکتار و با اولویت روستاها ، شهرهای کوچک و میانی، مناطق مرزی و شهرک‌سازی مورد تأکید قرار گرفته است .

معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان زنجان با اشاره به اقدامات انجام‌ شده در استان در راستای اجرای این حکم قانونی بیان کرد : استان زنجان از ابتدای اجرای برنامه هفتم توسعه تاکنون ، با برنامه‌ریزی و پیگیری مستمر در کارگروه امور زیربنایی و شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، موفق به تصویب حدود ۲ هزار هکتار الحاق اراضی به محدوده سکونتگاه‌های استان شده است .

مهدیون با تأکید بر اهمیت ظرفیت جمعیت‌پذیری اراضی الحاقی تصریح کرد : در بررسی عملکرد استان ، صرفاً میزان اراضی الحاق‌شده مطرح نیست ، بلکه ظرفیت جمعیت‌پذیری و تأمین مسکن پیش‌بینی‌شده در این اراضی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است .

وی ادامه داد : بر اساس محاسبات انجام‌ شده ، تراکم ناخالص جمعیتی در اراضی الحاقی استان به‌طور متوسط حدود ۱۲۰ نفر در هکتار برآورد می‌شود که با احتساب ۲ هزار هکتار اراضی الحاقی ، ظرفیت جمعیت‌پذیری حدود ۲۴۰ هزار نفر را فراهم می‌کند .

معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان زنجان خاطرنشان کرد : به این ترتیب ، اراضی الحاقی استان از منظر ظرفیت جمعیت‌پذیری ، امکان پاسخ‌گویی به نیاز سکونتی جمعیت قابل توجهی از شهروندان را فراهم کرده و نشان‌دهنده توجه به استفاده مؤثر از ظرفیت اراضی در فرآیند برنامه‌ریزی توسعه شهری و سکونتگاهی است .

مهدیون با اشاره به رویکردهای مورد توجه در فرآیند الحاق اراضی در استان اظهار کرد: در استان زنجان تلاش شده است موضوع الحاق اراضی صرفاً به افزایش فیزیکی محدوده شهرها محدود نشود، بلکه با رویکردی جامع و مبتنی بر آمایش سرزمین، نیازهای واقعی سکونتگاه‌ها، ظرفیت جمعیت‌پذیری، امکان تأمین زیرساخت‌ها و خدمات عمومی، وضعیت منابع آب، ملاحظات زیست‌محیطی و ضرورت حفاظت از اراضی کشاورزی مورد توجه قرار گیرد.

وی در پایان افزود: همچنین استفاده از ظرفیت شهرهای کوچک و میانی و سکونتگاه‌های واجد شرایط، به‌منظور توزیع متوازن جمعیت و فعالیت و جلوگیری از تمرکز بیش از حد جمعیت در مرکز استان، از جمله رویکردهای مورد توجه در این فرآیند بوده است.

submit comment
0 Comment

What is your opinion about this article?

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *